משרה זמנית או חל"ת – מה עדיף?

בתקופת הקורונה נחשפנו כולנו לנוהל חדש של חופשה ללא תשלום, תקופה במה לא משלמים לעובדים משכורת אך גם לא מנכים להם את ימי החופשה שהם צברו. בתקופה של החל"ת רוב ההטבות שיש לעובד כמו רכב חברה או כל אביזר אחר שהעובד קיבל מהעובדה מוחזרים לחברה אלא אם כן המעסיק החליט אחרת. הזכויות הפנסיוניות בתקופה הזו אינן נפגעות וניתן להמשיך לשמר אותן בצורה עצמאית או על ידי פתרונות אחרים.

תקופת תשלום דמי האבטלה הוארכה עד ל30 ביוני 2021 ועד אז למעשה קנו האנשים שקט מסוים על חשבון תקציב המדינה כל עוד הם בני 67 ופחות, כלומר מתחת לגיל הפרישה לפנסיה ואם הוצאו לחל"ת של 14 ימים ויותר שאינם כוללים ימי חג או שבתות. לעובדים מעל גיל 67 שיצאו לחל"ת או שפוטרו יש מענק משתנה בשם מענק הסתגלות לעובדים מביטוח לאומי של בין אלף לארבעת אלפים שקלים בחודש בהתאם לפנסיה שאותו אדם חסף. יתרון נוסף של הקורונה הוא שאין צורך להגיע פיזית ללשכת התעסוקה אלא ניתן לעשות זאת באינטרנט ושם להגיש את התביעה לדמי אבטלה ואת כל יתר המסמכים. גם מי שהיה בחל"ת פעם אחת והחוזר לעבודה ולאחר מכן הוצא שוב לחל"ת יצטרך להירשם שום באתר של שירות התעסוקה ובאתר של הביטוח הלאומי.

בתקופה רגילה אם מצאתם עבודה זמנית לתקופה מסוימת היא לא פוגעת בדמי האבטלה הצבורים ואתם יכולים לחזור ולממש אותם לאחר סיום העבודה הזמנית. מצד שני בתקופת הקורונה כשהמענקים מוגבלים עד סוף יוני 2021 יש שאלה האם מי שלא מימש את דמי המענק לאורך כל התקופה יוכל לקבל כסף זה לאחר יוני. סביר להניח שלא ולכן ישנם לא מעט גורמים הטוענים כי המענק הזה שבו למעשה הממשלה קנתה שקט ציבורי לתקופה של שנה ובמחיר גבוה גרם לציבור עצום לבחור לא לעבוד או אפילו לנסות למצוא עבודה גם אם עבודה זמנית או עבודה בתחומים שנחשבים פחות נוחים כגון בנייה או חקלאות או מקצועות אחרים שדרושים כיום במשק ובאופן אבסורדי קיים בהם מחסור לידיים עובדות. להמשך קריאה – https://www.sahbak.co.il/page/casual-work